Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een helium ballon goed?

  • Een helium ballon blijft 8 – 10 uur goed en een ballon die is voor behandeld met hi float ( een speciale vloeistof die wij in een ballon spuiten) wordt de zeeftijd verlengd met 24 – 48 uur en soms zelfs langer. Een reuze latex ballon met een doorsnede van 90 cm blijft zelfs wel een week goed.

Is helium gevaarlijk?

  • Helium is niet gevaarlijk, niet brandbaar, niet explosief en niet giftig bij normaal gebruik. Inademen van helium in grote hoeveelheden is wel gevaarlijk voor de gezondheid.

Heb ik een vergunning nodig om helium ballonnen op te laten?

  • De regels voor het wel of niet nodig hebben van een vergunning voor het oplaten verschillen per gemeenten. Over het algemeen heeft u pas een vergunning nodig vanaf 1000 helium ballonnen die tegelijkertijd worden losgelaten.

Zijn de ballonnen biologisch afbreekbaar?

  • De ballonnen die mooieballonnen.nl gebruikt zijn van het merk Sempertex en die zijn biologisch afbreekbaar. De duur van het afbreek proces duurt net zo lang als het verteer proces van een eikenblaadje. Wat niet afbreekbaar is zijn de lintjes die aan de ballonnen worden gemaakt. Sinds kort hebben wij biologisch afbreekbaar lint die snel afbreekt.

Hoe lang blijven de ballonnendecoraties goed?

  • Een ballonnendecoratie die indoor ( binnen en uit de zon) wordt geplaatst zal lang mooi blijven. Bij een ballonnendecoratie die outdoor wordt geplaatst is het afhankelijk van de weersomstandigheden hoe lang deze mooi blijft. Bij normale weersomstandigheden blijven de ballonnen een paar dagen tot een week ( en soms langer) goed, terwijl het bij hartje zomer  bij veel zon en hoge temperaturen al na een dag gebeurd kan zijn. Bij een speciale gelegenheid is het dan ook het beste om de ballonnendecoraties zo kort mogelijk van te voren, op de dag zelf, door ons te laten leveren. U weet dan zeker dat de ballonnen mooi staan tijdens uw feest. Mocht er tijdens de levering iets kapot gaan dan repareren wij dat ter plekke voor u.

Hoe ver van te voren kan ik bestellen?

  • Uw bestelling ontvangen wij graag een paar dagen van te voren, zodat wij rekening kunnen houden met uw gewenste bezorgtijd. Het is ook mogelijk om een dag van te voren of de dag zelf nog te bestellen. Wij doen onze uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk op locatie te leveren. Heliumballonnen kunnen wij last minute voor u opblazen in de winkel.

Hoe worden de ballonnendecoraties afgeleverd?

  • De ballonnendecoraties worden kant en klaar op metalen frames gemaakt zodat ze in bijna alle weersomstandigheden veilig zullen staan. De chauffeur zet de ballonnendecoratie(s) voor u op de gewenste plek. U hoeft hier verder niets meer aan te doen. Indien nodig zetten wij de decoratie met lijnen vast. De metalen frames komen wij, in overleg met u, na gebruik weer ophalen.

Kan ik mijn bestelling afhalen of wordt deze bezorgd? 

  • Uw bestelling kunnen wij op uw gewenste locatie bezorgen tegen een meerprijs. Deze meerprijs is afhankelijk van het te rijden aantal kilometers. Wij bezorgen in heel Nederland.  Doet u een telefonische bestelling bij ons voor het afhalen van helium gevulde ballonnen of een ballonnendecoratie, en deze zijn nog niet afgerekend, dan vullen wij de ballonnen pas als u bij ons in de winkel bent. Doet u een bestelling per mail dan sturen wij u een factuur die een (1) dag voor levering betaald moet zijn.

Kan ik met de PIN betalen?

  • U kunt bij de chauffeur met de pin of contact betalen.

 

 

 

IMG_6300                     boog met leeftijd                    boog